IZOBRAŽEVANJE

Izobraževanje je neprekinjen proces in vsako novo znanje je dobrodošlo. To velja še posebej za podjetništvo. Za vse, ki stopate po podjetniški poti, je pomembno, da se aktivno vključite v podjetniški koncept razmišljanja in tako postavite trdne temelje za svoje udejstvovanje. Le z  zadostno količino znanja in pravih informacij iz področja podjetništva, se lahko izognete morebitnim napakam.

 

Ne odlašajte s prijavo, saj je vsak dan priložnost za pridobitev novih znanj. V podjetništvu lahkih poti ni, so pa dinamične, pestre in vredne truda. S stalnim izobraževanjem pa bo vaša pot še bolj zanimiva!

 

Izobraževanja potekajo v sodobno opremljenih prostorih.

Izobraževalni dogodki

SPOT spletni dogodek: »VARNO DELO Z ŽIVILI in NAČELA HACCP«

Brezplačno 3-dnevno SPOT usposabljanje

  • 17 februar 2022
  • Število ogledov: 1515

Datum dogodka: 8.3.2022 9:00 - 10.3.2022 12:00 Export event

 Poslovna točka SPOT Svetovanje KOROŠKA vabi na brezplačno 3-dnevno usposabljanje za potencialne podjetnike in delujoča podjetja:

»VARNO DELO Z ŽIVILI in NAČELA HACCP«

08. 03., 09. 03. in 10. 03. 2022

 spletni dogodek na platformi ZOOM

Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil (bari, gostišča, restavracije, okrepčevalnice, menze, slaščičarne, kavarne, turistične kmetije, pekarne, predelava, prevoz živil in drugo) in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezani upoštevati načela sistema HACCP.

Usposabljanje za odgovorne in ostale osebe, ki delajo v prometu in proizvodnji z živili se izvaja na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili in vse ostale veljavne zakonodaje s področja živil in materialov, ki prihajajo v stik z živili.

VSEBINA DELAVNICE:

  • zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil – novosti;
  • kultura varnosti hrane;
  • obveznosti prevoznikov pri transportu živil;
  • varna prehrana in dejavniki tveganja;
  • mikrobiološka merila;
  • dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili (hladna veriga), križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost, validacija,….);
  • čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);
  • dobra higienska praksa;
  • označevanje živil (alergeni, akrilamid, transmaščobne kisline, energijsko hranilne vrednosti, Informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih) – dopolnitev  HACCP dokumentacije;
  • vodenje HACCP dokumentacije, prilagoditve dokumentacije in verifikacija;
  • inšpekcijki nadzor, najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;
  • preventivni ukrepi za preprečevanje razmnoževanja legionele v hišnem vodovodnem omrežju (HVO);
  • priporočila NIJZ RS v zvezi s preprečevanjem legionele;
  • implementacija načrtov preprečevanja razvoja legionel v praksi;
  • praktični primeri izdelave načrta;
  • priporočila za izvajanje dejavnosti v času epidemije COVID 19.

Izvajalec/ka: TRIS svetovanje, Sonja Čeferin Tomaš s.p.

TERMIN IN LOKACIJA:

KJE: spletni dogodek na platformi ZOOM

KDAJ: torek 08. 03. (09:00-12:00), sreda 09. 03. (09:00-12:00) in četrtek 10.03. 2022 (09:00 – 10:30.

PRIJAVE:

Za udeležbo na brezplačnem usposabljanju se lahko prijavite:

·         do petka, 04. 03. 2022 preko spletnega obrazca:

·         prijavni obrazec za PODJETJA/druge prijavite se TUKAJ.

·         Prijavni obrazec za FIZIČNE OSEBE prijavite se TUKAJ.

Dodatne informacije dobite na tel. štev.: 02/ 88 42 925 ali na 051 819 440.

Vsa navodila glede izvedbe brezplačnega usposabljanja in ostalimi podrobnostmi prejmete dan pred dogodkom. 

 

Za SPOT Svetovanje Koroška:

Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.

Veronika Zupanc, podjetniška svetovalka