IZOBRAŽEVANJE

Izobraževanje je neprekinjen proces in vsako novo znanje je dobrodošlo. To velja še posebej za podjetništvo. Za vse, ki stopate po podjetniški poti, je pomembno, da se aktivno vključite v podjetniški koncept razmišljanja in tako postavite trdne temelje za svoje udejstvovanje. Le z  zadostno količino znanja in pravih informacij iz področja podjetništva, se lahko izognete morebitnim napakam.

 

Ne odlašajte s prijavo, saj je vsak dan priložnost za pridobitev novih znanj. V podjetništvu lahkih poti ni, so pa dinamične, pestre in vredne truda. S stalnim izobraževanjem pa bo vaša pot še bolj zanimiva!

 

Izobraževanja potekajo v sodobno opremljenih prostorih.

Izobraževalni dogodki

DELAVNICE za zaposlene v socialnih in izobraževalnih zavodih

  • 10 december 2021
  • Število ogledov: 1411

VABILO NA DELAVNICE za zaposlene v socialnih in izobraževalnih zavodih

 

1.       Delavnica: »DOBRA HIGIENSKA  PRAKSA oz. NAČELA HACCP«

Analiza tveganja kritičnih kontrolnih točk (Hazard Analysis Critical Control Point; HACCP) je sistem, ki omogoča prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi škodljivimi dejavniki v živilih ali stanjih, ki lahko ogrožajo zdravje človeka. HACCP sistem ugotavlja, vrednoti in nadzira tveganja, ki so pomembna za varnost končnega živilskega proizvoda, da je higiensko ustrezen in neoporečen.

 

Vsebina delavnice:

-       Varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki),

-       Dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili, križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost,….); čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);

-       Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,….);

-       Nadzor nad alergeni, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih, blažilni ukrepi za zmanjšanje prisotnosti akrilamida, transmaščobne kisline – dopolnitev  HACCP dokumentacije,

-       Vodenje HACCP dokumentacije;

-       Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;

-       Ukrepi za zaščito pred COVID-19.

Komu je seminar namenjen?

Delavnica je namenjena vodjem prehrane in drugim prehranskim delavcem v zavodih, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in pripravo živil in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezni upoštevati načela sistema HACCP.

 

Voditeljica delavnice

Sonja Čeferin Tomaš univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, z bogatimi izkušnjami na področju prehranskega svetovanja pri različnih zdravstvenih stanjih (alergijah, sladkorna bolezen, celiakija,..), pri pripravi, uvajanju in verifikaciji HACCP sistema v gostinskih obratih, slaščičarnah, bolnišnicah, planinskih kočah, živilsko predelovalnih obratih.

 

Kdaj, kje in kako?

Kdaj: 10.1.2022 od 11.00 do 14.30 ure

Kje: preko platforme ZOOM

Cena: 59€ + DDV

 

Prijave zbiramo do: 7.1.2022. Lahko se prijavite preko spletnega obrazca na POVEZAVI (https://forms.gle/JDZaREJ7WVHP2Ldb8). Več informacij dobite na [email protected] ali 02 88 42 926. Število udeležencev je omejeno, zato predlagamo, da s prijavo pohitite.

 

  

2.       Delavnica: »VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU TER VARSTVO PRED POŽAROM«

Delodajalec je dolžan zagotavljati takšno raven varnosti in zdravja pri delu, ki glede na naravo dela zagotavlja delavcu največjo možno mero zdravstvene in psihofizične varnosti. Področje varnosti in zdravja pri delu opredeljujejo načela, pravila in aktivnosti, ki morajo posamezniku (delavcu) omogočiti uspešno opravljanje poklicnega dela s polnim delovnim učinkom in brez škode za njegovo zdravje od prvega delovnega dne pa do konca delovne dobe.

 

Delodajalec je dolžan zagotoviti varnost in zdravje delavcev v zvezi z delom. V ta namen mora delodajalec izvajati ukrepe, potrebne za zagotovitev varnosti in zdravja delavcev, vključno s preprečevanjem nevarnosti pri delu, obveščanjem in usposabljanjem delavcev, z ustrezno organiziranostjo ter potrebnimi materialnimi sredstvi.

 

Vsebina delavnice:

-       Zakonske osnove po Zakonu o varnosti in zdravje pri delu ZVZD-1  (pravice, dolžnosti in odgovornosti delavcev in delodajalcev, evidence oz. dokumenti po ZVZD-1; prva pomoč na delovnem mestu, ukrepi za preprečevanje in širjenje nalezljivih bolezni (Covid -19), kazenske sankcije,... );

-       Ukrepi za zmanjšanje poškodb pri delu in regresni zahtevki ZZZS in ZPIZ do delodajalcev;

-       Novosti ter obveznosti lastnikov oz. uporabnikov objektov s področja varstva pred požarom;

-       Teoretično usposabljanje iz varnosti in zdravja pri delu ter varstva pred požarom;

-       Razprava z udeleženci.

Komu je seminar namenjen?

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim delavcem v zavodih.

 

Voditeljica delavnice

Anita Ošlak - strokovna delavka za varnost in zdravje pri delu ter varstva pred požarom z več kot 10 letnimi izkušnjami.  Na Zdravstveni fakulteti je magistrirala s področja sanitarnega inženirstva. Od leta 2014 deluje v sklopu lastnega podjetja.

 

Kdaj, kje in kako?

Kdaj: 6.1.2022 od 11.00 do 13.00 ure

Kje: preko platforme ZOOM

Cena: 59€ + DDV

 

Prijave zbiramo do: 4.1.2022. Lahko se prijavite preko spletnega obrazca na POVEZAVI (https://forms.gle/1Dcekuq9imXupMZE7). Več informacij dobite na [email protected] ali 02 88 42 926. Število udeležencev je omejeno, zato predlagamo, da s prijavo pohitite.

 

POPUSTI in UGODNOSTI:

-če posameznega delavca prijavite na obe delavnici je cena za obe delavnici 95,00EUR+DDV,

-  če prijavite na eno delavnico več kot enega delavca je cena za vsakega naslednjega 49,00EUR+DDV,

-       možnost dodatnega 5% popusta za prijave do 22.12.2021.