IZOBRAŽEVANJE

Izobraževanje je neprekinjen proces in vsako novo znanje je dobrodošlo. To velja še posebej za podjetništvo. Za vse, ki stopate po podjetniški poti, je pomembno, da se aktivno vključite v podjetniški koncept razmišljanja in tako postavite trdne temelje za svoje udejstvovanje. Le z  zadostno količino znanja in pravih informacij iz področja podjetništva, se lahko izognete morebitnim napakam.

 

Ne odlašajte s prijavo, saj je vsak dan priložnost za pridobitev novih znanj. V podjetništvu lahkih poti ni, so pa dinamične, pestre in vredne truda. S stalnim izobraževanjem pa bo vaša pot še bolj zanimiva!

 

Izobraževanja potekajo v sodobno opremljenih prostorih.

Izobraževalni dogodki

USPOSABLJANJE ZA DELO Z ŽIVILI (higiena živil in HACCP sistem)

Higiena živil in HACCP sistem

  • 22 marec 2024
  • Število ogledov: 10661




Slovenska poslovna točka SPOT Svetovanje Koroška vabi na brezplačno podjetniško usposabljanje za potencialne podjetnike in delujoča podjetja na temo:

 

USPOSABLJANJE ZA DELO Z ŽIVILI

(higiena živil in HACCP sistem)

 

petek, 05. 04. 2024 od 8:00 do 12:00 ure

na lokaciji MPIK Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec

 

Brezplačno usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil (bari, gostišča, restavracije, okrepčevalnice, menze, slaščičarne, kavarne, turistične kmetije, pekarne, predelava, prevoz živil in drugo) in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezani upoštevati načela sistema HACCP.

 

VSEBINA:

·      Pomen usposabljanja;

·   Dopolnitve HACCP dokumentacije – ocena tveganja internih vodovodnih napeljav prednostnih prostorih;

·       Dobra proizvodnja in higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-  kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,….);

·       Obveznosti prevoznikov pri prevozu živil;

·       Embalaža;

·       Zagotavljanje sledljivosti živil;

·       Lastna pridelava živil v malih količinah v živilskih obratih;

·       Označevanje živil (alergeni, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih);

·       Dejavniki tveganja pri delu z živili;

·       Validacije;

·       Verifikacija;

·       Kultura varnosti hrane;

·       Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;

·       Preizkus znanja;

·       Potrdilo o udeležbi.

 

Izvajalec/ka: TRIS svetovanje, Sonja Čeferin Tomaš s.p.

 

Reference izvajalke:

Univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, z 20. letnimi delovnimi izkušnjami na področju zdrave in varne priprave hrane, dobre higienske in proizvodnje prakse ter dietetike. Večletne izkušnje pri postavitvi HACCP sistema v živilske obrate, svetovanje pri postavitvi obratov, izvajanje verifikacij/notranjega nadzora, vzorčenje, svetovanje v postopku pridobivanja IFS certifikata.

 

TERMIN IN LOKACIJA:

KJE: na lokaciji MPIK Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec (1. nad., P-9A).

KDAJ:  petek, 05. 04. 2024 od 8:00 do 12:00 ure

 

PRIJAVE:

Zaradi zagotavljanja kakovosti dela je število mest omejeno. Za udeležbo na brezplačnem usposabljanju se lahko prijavite do zasedbe mest, in sicer:

·       do četrtka, 04. 04. 2024 preko spletnega obrazca:

·       prijavni obrazec za PODJETJA/ FIZIČNE OSEBE/drugo – prijavite se TUKAJ.

Dodatne informacije: na tel. štev. 051 819 440 ali na 02/ 88 42 925.

 

 

Delavnica je za udeležence brezplačna.

 

 

Za SPOT Svetovanje Koroška

Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.

Veronika Zupanc, podjetniška svetovalka