IZOBRAŽEVANJE

Izobraževanje je neprekinjen proces in vsako novo znanje je dobrodošlo. To velja še posebej za podjetništvo. Za vse, ki stopate po podjetniški poti, je pomembno, da se aktivno vključite v podjetniški koncept razmišljanja in tako postavite trdne temelje za svoje udejstvovanje. Le z  zadostno količino znanja in pravih informacij iz področja podjetništva, se lahko izognete morebitnim napakam.

 

Ne odlašajte s prijavo, saj je vsak dan priložnost za pridobitev novih znanj. V podjetništvu lahkih poti ni, so pa dinamične, pestre in vredne truda. S stalnim izobraževanjem pa bo vaša pot še bolj zanimiva!

 

Izobraževanja potekajo v sodobno opremljenih prostorih.

Izobraževalni dogodki

Brezplačno usposabljanje: »VARNO DELO Z ŽIVILI in NAČELA HACCP«, 17. 04. 2023

»VARNO DELO Z ŽIVILI in NAČELA HACCP«

  • 30 marec 2023
  • Število ogledov: 1441

Brezplačno usposabljanje - spletni dogodek

 

»VARNO DELO Z ŽIVILI in NAČELA HACCP«

 

Ponedeljek, 17. 04. 2023, od 09:00 – 13:30 ure

 

Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil (bari, gostišča, restavracije, okrepčevalnice, menze, slaščičarne, kavarne, turistične kmetije, pekarne, predelava, prevoz živil in drugo) in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezani upoštevati načela sistema HACCP.

Usposabljanje za odgovorne in ostale osebe, ki delajo v prometu in proizvodnji z živili se izvaja na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili in vse ostale veljavne zakonodaje s področja živil in materialov, ki prihajajo v stik z živili.

 

Vsebina:

  • Kultura varnosti hrane;
  • Varna prehrana in dejavniki tveganja;
  • Dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili, križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost,…); čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,…);
  • Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,…);
  • Označevanje živil (alergeni, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih),
  • Akrilamid,
  • Transmaščobne kisline,
  • Vodenje HACCP dokumentacije;
  • Validacije;
  • Verifikacija,
  • Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;
  • Preizkus znanja;
  • Potrdilo o udeležbi.

Izvajalec/ka: TRIS svetovanje, Sonja Čeferin Tomaš s.p.

 

TERMIN IN LOKACIJA:

 

KJE: spletni dogodek na platformi ZOOM

 

KDAJ: ponedeljek, 17. 04. 2023 od 09:00 – 13:30

 

PRIJAVE:

Za udeležbo na brezplačnem usposabljanju se lahko prijavite:

  • do petka, 14. 04. 2023 preko spletnega obrazca
  • prijavni obrazec za PODJETJA/druge – prijavite se TUKAJ

 

Dodatne informacije dobite na tel. štev.: 02/ 88 42 925 ali na 051 819 440.

 

Vsa navodila glede izvedbe brezplačnega usposabljanja in ostalimi podrobnostmi prejmete dan pred dogodkom. 

 

 

 

PODJETNIŠKI CENTER SLOVENJ GRADEC d.o.o.