IZOBRAŽEVANJE

Izobraževanje je neprekinjen proces in vsako novo znanje je dobrodošlo. To velja še posebej za podjetništvo. Za vse, ki stopate po podjetniški poti, je pomembno, da se aktivno vključite v podjetniški koncept razmišljanja in tako postavite trdne temelje za svoje udejstvovanje. Le z  zadostno količino znanja in pravih informacij iz področja podjetništva, se lahko izognete morebitnim napakam.

 

Ne odlašajte s prijavo, saj je vsak dan priložnost za pridobitev novih znanj. V podjetništvu lahkih poti ni, so pa dinamične, pestre in vredne truda. S stalnim izobraževanjem pa bo vaša pot še bolj zanimiva!

 

Izobraževanja potekajo v sodobno opremljenih prostorih.

Izobraževalni dogodki

SPOT usposabljanje: "Dobra higienska praksa oz. načela HACCP"

  • 21 februar 2018
  • Število ogledov: 10229

Datum dogodka: 6.3.2018 9:00 - 7.3.2018 14:00 Export event

Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil (bari, gostišča, restavracije, okrepčevalnice, menze, slaščičarne, kavarne, turistične kmetije, pekarne, predelava, prevoz živil in drugo) in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezni upoštevati načela sistema HACCP.

Usposabljanje za odgovorne in ostale osebe, ki delajo v prometu in proizvodnji z živili se izvaja na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili.

VSEBINA DELAVNICE:

Ø  Slovenska in EU zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil,

Ø  Varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki),

Ø  Dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili, križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost,….); čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);

Ø  Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,….);

Ø  Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, Informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih) – dopolnitev  HACCP dokumentacije,

Ø  Vodenje HACCP dokumentacije;

Ø  Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;

Ø  Preventivni ukrepi za preprečevanje razmnoževanja legionele v internem vodovodnem sistemu.

Izvajalec: TRIS svetovanje, Sonja Čeferin Tomaš s.p.

TERMIN IN LOKACIJA:

Torek 6. in sreda 7. marec 2018, od 9.00 do 14.00 ure, v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja - MPIK Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec (1. nadstropje, predavalnica št. 9).

PRIJAVE:

Za udeležbo na brezplačnem usposabljanju se lahko prijavite:

·         po elektronski pošti na e-naslov: [email protected] (ime in priimek udeleženca, ime podjetja, telefon) ali

·         po telefonu na tel. štev.: 02/ 88 42 927 ali na 051 819 440, kjer dobite tudi vse dodatne informacije.

Za SPOT svetovanje Koroška, usposabljanje koordinira PODJETNIŠKI CENTER SLOVENJ GRADEC d.o.o..

Vsi udeleženci poleg uporabnega znanja prejmejo tudi potrdilo o udeležbi.

Naložbo sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj www.eu-skladi.si

Dokumenti